fbРаботно време: от понеделник до петък от 10.00 ч. – 17:00 ч и събота 10:00 ч. – 15:00 ч

  Магазин

Tabriz - Патина Персийски връзван килим 380x291

Tabriz - Патина Персийски връзван килим 380x291

 Image Zoom


Цветовете на всеки килим се различават в зависимост от ъгъла под който го гледате. Можете да разгледате килима от различни гледни точки на следващите снимки:

 • Цена на офертата: 885       -80%
 • цена на дребно: 4423 €
 • Код на килима: Vnt1472-640
 • Размер: 380x291 cm
 • Дебелина: Среден (5-10 mm)
 • Години: 40-60 (Полустаринен)
 • Височина на косъма - Основа: Вълна върху памук
 • Гъстота на възлите: около 60.000 възли на m²
 • Цветове на килима:
 • Важна забележка: Килимът е леко изкривен/ неравномерен.
  Има леко износване върху килима на някои места.

Връзвани килими Tabriz: Табриз (Tabriz) е областният град на провинцията Азербайджан в югозападен Иран. До края на епохата на керваните е бил главен търговски център за изработка и продажба на килими. Оттук Западът се е снабдявал с шедьоврите изработени от известни и опитни килимари. Високото им качество ги прославя на международните пазари. Създават се множество работилници за ръчно изработени килими, където са се правят нови и стари модели с изключително голяма гъстота на възлите от материали с отлично качество. Коприната и тънката качествена вълна правят килимите висококачествени. Никой друг град в Персия не е произвел толкова големи и като обем и като разнообразие количества килими. С медальон или без, моделите им са преизпълнени от въображение и неповторимост. Цветя, сцени и строфи от стихотворения красят килимите. Доминиращи са бежовото, синьото и червеното.

Те са полу-антики от персийски произход, на възраст над 40 години. Те показват известна повреда по купчината си, но това не намалява красотата им в дизайна и цветовете, нито стойността им, която се увеличава с времето, тъй като са склонни да се превърнат в антики.

Класически: Връзвани килими изработвани в градовете в килимарски работилници на стационарни станове (за разлика от номадите). Моделите им се изработват от дизайнери на килими първоначално върху хартия. Килимарят стриктно се придържа към тези модели при изработката - изтъкаването на килима, но дори и при тези килими могат да се открият малки различия.

Всички килими CarpetU2 подлежат на почистване с висококачествени антибактериални и Репеленти срещу молци ръжда продукти съгласно персийското законодателство.

Abrash: Поради разликите в маслеността и количеството на солите съдържащи се във вълната по време на боядисването ѝ тя има различна попивност на боя. Преди процеса на изработката това не е толкова видно, но по време на тъкането се получават ивици с различни оттенъци на един и същ цвят. Това се нарича Абраш (Abrash) – което на персийски означава облаче – и е признак за естествеността и автентичността на вълната, при която не са използвани никакви химични средства. Примери

Основна категория
Type
Произход
Размер/ Форма
Рисунък
Качество
Цвят

Pin it

Подобни килими, които могат да Ви заинтересуват

Tabriz
Tabriz 390x296
866 €
Tabriz - Патина
Tabriz - Patina 380x291
827 €
Tabriz
Tabriz 380x294
838 €
Tabriz - Патина
Tabriz - Patina 385x285
821 €
Tabriz - Патина
Tabriz - Patina 375x281
788 €
Килими, които сте разгледали
Tabriz - Патина
Tabriz - Patina 380x291
885 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!