VoucherCoupon

Varamin Персийски връзван килим 308x206

Varamin Персийски връзван килим 308x206

Цветовете на всеки килим се различават в зависимост от ъгъла под който го гледате. Можете да разгледате килима от различни гледни точки на следващите снимки:

  • Цена на офертата: 1285       50%
  • цена на дребно: 2855 €
  • Код на килима: cls1638-54
  • Размер: 308x206 cm
  • Дебелина: Среден (5-10 mm)
  • Години: 0-20 (Ново)
  • Произход: Иран/ Персия
  • Височина на косъма - Основа: Вълна върху памук
  • Гъстота на възлите: около 300.000 възли на m²
  • Цветове на килима:

Връзвани килими Varamin: Варамин (Varamin) е главният град на провинция Варамин, която се намира южно от персийската столица Техеран. Килимите Varamin имат геометрични мотиви с повтарящи се медальони, които се наблюдават особено при пътеките. Много от килимите Varamin са изработени от номади, които или са се установили за постоянно в региона или просто минават оттам. Използваните в килимите цветове са тъмно кафяво и тъмно червено на син и кхаки фон. Вълната е мека, а изработката плътна и стегната. При килимите тъкани по селата в близост до Varamin се използва асиметричен (персийски) възел, докато номадите в зависимост от националността им използват и асиметричния и симетричния (турски) възел. И основата и вътъкът са основно от памук.

Класически: Връзвани килими изработвани в градовете в килимарски работилници на стационарни станове (за разлика от номадите). Моделите им се изработват от дизайнери на килими първоначално върху хартия. Килимарят стриктно се придържа към тези модели при изработката - изтъкаването на килима, но дори и при тези килими могат да се открият малки различия.

Хоризонтални или вертикални по-тъмни ивици по лицевата част на килима: По-тъмните ивици се дължат на сгъването на килима по време на неговото транспортиране. Когато килимът бъде постлан и по него се стъпи те ще изчезнат. Примери

Abrash: Поради разликите в маслеността и количеството на солите съдържащи се във вълната по време на боядисването ѝ тя има различна попивност на боя. Преди процеса на изработката това не е толкова видно, но по време на тъкането се получават ивици с различни оттенъци на един и същ цвят. Това се нарича Абраш (Abrash) – което на персийски означава облаче – и е признак за естествеността и автентичността на вълната, при която не са използвани никакви химични средства. Примери

Основна категория
Вид
Произход
Размер/ Форма
Рисунък
Качество
Цвят

Pin it

Подобни килими, които могат да Ви заинтересуват

Varamin
Varamin 301x210
1152 €
Varamin
Varamin 302x208
674 €
Varamin
Varamin 300x212
1159 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Килими, които сте разгледали
Varamin
Varamin 308x206
1285 €