Now with every purchase we provide you
a coupon -10% for your next purchase.
Banner1

Gabbeh - Qashqai Персийски връзван килим 203x114

Gabbeh - Qashqai Персийски връзван килим 203x114

Цветовете на всеки килим се различават в зависимост от ъгъла под който го гледате. Можете да разгледате килима от различни гледни точки на следващите снимки:

 • Oбща Цена: 204         Extra Discount -30%
 • Промоционална цена: 292 € 50%
 • Интернет цена: 583 €
 • Код на килима: gbh3824-648
 • Размер: 203x114 cm
 • Дебелина: Среден (5-10 mm)
 • Години: 20-40
 • Произход: Иран/ Персия
 • Височина на косъма - Основа: Вълна върху вълна
 • Гъстота на възлите: около 50.000 възли на m²
 • Цветове на килима:

Връзвани килими Gabbeh: Gabbeh в превод от персийски означава естествен, първичен. Килими и други тъкани с това име се изработват от номадите Кашкай (Qashqai) докато се скитат или в селата в югозападен Иран, които населяват. Преждата се обработва и преде ръчно, боядисва се с натурални багрила, а килимите се тъкат с вълнена основа с дебелина до 2 сантиметра. Тези килими са изчистени с малко орнаменти и обикновено са едноцветни. Изчистените, линейни форми с животни и човешки фигури им придават модерен вид. На килимите Gabbeh се дават различни имена, като например Basic, Amalehbaft, Kashkooli, Luribaft и Sumak. Един Gabbeh Kashkooli е килим с висока гъстота на възлите и по-тънък от обичайните килими Gabbeh. Персийските Gabbeh (за разлика от индийските) са много устойчиви и качеството им е изключително високо.

Връзвани килими Qashqai: Килимите Кашкай (Qashqai) се изработват от номади населяващи планинските региони на югозападна Персия, в провинциите Фарс (Fars), Кузестан (Khuzestan), южно от Исфахан (Isfahan) и в регионите около град Шираз (Shiraz). Килимите имат гъсто разположени възли и богата гама от орнаменти, обикновено са в тъмно червено и синьо. Изработват връзвани и тъкани килими и друг декоративен текстил (панделки, чанти и др.), където пресъздават сцени от ежедневието с хора, животни, птици, дървета и цветя. Също така изобразяват исторически паметници главно от Персепол.

Номадски: Връзвани килими изработвани от номадите. Номадите постоянно се придвижват и не стоят на едно определено място. Изработват ръчно килими на сглобяеми станове, поради това могат да се наблюдават някои разлики в тъкането и килимите понякога да са с неравномерна форма. Също така дизайнът на килимите става по памет и се определя от моментното вдъхновение на всеки килимар. Така понякога е възможно килимите да нямат успореден единен рисунък по цялата си повърхност.

Abrash: Поради разликите в маслеността и количеството на солите съдържащи се във вълната по време на боядисването ѝ тя има различна попивност на боя. Преди процеса на изработката това не е толкова видно, но по време на тъкането се получават ивици с различни оттенъци на един и същ цвят. Това се нарича Абраш (Abrash) – което на персийски означава облаче – и е признак за естествеността и автентичността на вълната, при която не са използвани никакви химични средства. Примери

Основна категория
Вид
Произход
Размер/ Форма
Рисунък
Качество
Цвят

Share

Pin it

Подобни килими, които могат да Ви заинтересуват

Gabbeh - Bakhtiari
Gabbeh - Bakhtiari 202x119
212 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 189x108
180 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 198x118
265 €
Тъкани килими Fars - Qashqai
KilimFars - Qashqai 194x102
69 €
Gabbeh - Bakhtiari
Gabbeh - Bakhtiari 196x100
173 €
Gabbeh - Bakhtiari
Gabbeh - Bakhtiari 210x128
237 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 195x114
280 €
Тъкани килими Fars - Qashqai
KilimFars - Qashqai 210x103
76 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 193x103
176 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 190x107
179 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Килими, които сте разгледали

Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 203x114
204 €