Yalameh - Qashqai Персийски връзван килим 336x113

Yalameh - Qashqai Персийски връзван килим 336x113

Цветовете на всеки килим се различават в зависимост от ъгъла под който го гледате. Можете да разгледате килима от различни гледни точки на следващите снимки:

  • Цена на офертата: 377       50%
  • цена на дребно: 1078 €
  • Код на килима: gbh3848-755
  • Размер: 336x113 cm
  • Дебелина: Дебел (>10 mm)
  • Години: 0-20 (Ново)
  • Произход: Иран/ Персия
  • Височина на косъма - Основа: Вълна върху вълна
  • Гъстота на възлите: около 75.000 възли на m²
  • Цветове на килима:

Yalameh Carpets: The name stands for the carpets woven by the Nomads Yalameh, who live in the province Fars in southern Persia. Their colours are usually red, dark blue, brown and orange. They use very soft wool. Their motifs are very characteristic with big, repeated medallion in geometric designs and figures of animals or human all over the carpet. The Yalameh carpets look much alike the Shiraz carpets.

Връзвани килими Qashqai: Килимите Кашкай (Qashqai) се изработват от номади населяващи планинските региони на югозападна Персия, в провинциите Фарс (Fars), Кузестан (Khuzestan), южно от Исфахан (Isfahan) и в регионите около град Шираз (Shiraz). Килимите имат гъсто разположени възли и богата гама от орнаменти, обикновено са в тъмно червено и синьо. Изработват връзвани и Тъкани и друг декоративен текстил (панделки, чанти и др.), където пресъздават сцени от ежедневието с хора, животни, птици, дървета и цветя. Също така изобразяват исторически паметници главно от Персепол.

Номадски: Връзвани килими изработвани от номадите. Номадите постоянно се придвижват и не стоят на едно определено място. Изработват ръчно килими на сглобяеми станове, поради това могат да се наблюдават някои разлики в тъкането и килимите понякога да са с неравномерна форма. Също така дизайнът на килимите става по памет и се определя от моментното вдъхновение на всеки килимар. Така понякога е възможно килимите да нямат успореден единен рисунък по цялата си повърхност.

Abrash: Поради разликите в маслеността и количеството на солите съдържащи се във вълната по време на боядисването ѝ тя има различна попивност на боя. Преди процеса на изработката това не е толкова видно, но по време на тъкането се получават ивици с различни оттенъци на един и същ цвят. Това се нарича Абраш (Abrash) – което на персийски означава облаче – и е признак за естествеността и автентичността на вълната, при която не са използвани никакви химични средства. Примери

Основна категория
Вид
Произход
Размер/ Форма
Рисунък
Качество
Цвят

Pin it

Подобни килими, които могат да Ви заинтересуват

Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 322x127
414 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 323x104
476 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 322x120
445 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 332x123
460 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Килими, които сте разгледали
Yalameh - Qashqai
Yalameh - Qashqai 336x113
377 €