VoucherCoupon

Тъкани Fars - Qashqai 355x126

Тъкани

Fars - Qashqai 355x126

Цветовете на всеки килим се различават в зависимост от ъгъла под който го гледате. Можете да разгледате килима от различни гледни точки на следващите снимки:

  • Цена на офертата: 131 sale
  • цена на дребно: 819 €
  • Код на килима: klm070-989
  • Размер: 355x126 cm
  • Дебелина: Тънък (<5 mm)
  • Години: 40-60 (Полустаринен)
  • Произход: Иран/ Персия
  • Височина на косъма - Основа: Вълна върху памук
  • Гъстота на възлите: *Тъканите килими не се връзват и нямат възли
  • Цветове на килима:

Fars Carpets: The Fars kilims are famous for the variety of their motifs. In this category also belong textiles of various applications, such as saltbags, horsebags, cushions etc. They are being woven by the Nomads in Persia. The most famous Persian kilims are Sumak, Senneh, Fars and Qashqai.

Връзвани килими Qashqai: Килимите Кашкай (Qashqai) се изработват от номади населяващи планинските региони на югозападна Персия, в провинциите Фарс (Fars), Кузестан (Khuzestan), южно от Исфахан (Isfahan) и в регионите около град Шираз (Shiraz). Килимите имат гъсто разположени възли и богата гама от орнаменти, обикновено са в тъмно червено и синьо. Изработват връзвани и Тъкани и друг декоративен текстил (панделки, чанти и др.), където пресъздават сцени от ежедневието с хора, животни, птици, дървета и цветя. Също така изобразяват исторически паметници главно от Персепол.

Тъкани : Това е тип ориенталски тъкан килим без косъм, който предхожда дебелите връзваните килими с косъм и се изработва основно от номади. В повечето случаи няма лицева и опакова страна и може да се постели и от двете страни.

Тъкана декорация в единия или в двата края в широката част на килима: При някои килими номадите тъкат ресните в единия или и в двата края на килима в един своеобразен тъкан килим или майсторски ги сплитат на малки плитки. Това е техника, използвана от някои тъкачи на килими, за да се придаде по-голяма устойчивост на килима или просто за да изтъкне уменията им. Примери

Abrash: Поради разликите в маслеността и количеството на солите съдържащи се във вълната по време на боядисването ѝ тя има различна попивност на боя. Преди процеса на изработката това не е толкова видно, но по време на тъкането се получават ивици с различни оттенъци на един и същ цвят. Това се нарича Абраш (Abrash) – което на персийски означава облаче – и е признак за естествеността и автентичността на вълната, при която не са използвани никакви химични средства. Примери

Основна категория
Вид
Произход
Размер/ Форма
Рисунък
Качество
Цвят

Pin it

Подобни килими, които могат да Ви заинтересуват

Тъкани

Fars - Qashqai
KilimFars - Qashqai 349x132
139 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 356x127
142 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 360x122
176 €
Тъкани

Fars - Qashqai
KilimFars - Qashqai 355x122
109 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 366x131
192 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 359x140
211 €
Тъкани

 - Qashqai
Kilim - Qashqai 346x131
188 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Килими, които сте разгледали
Тъкани

Fars - Qashqai
KilimFars - Qashqai 355x126
131 €