Тъкани Sumak - Qashqai 372x161

Тъкани

Sumak - Qashqai 372x161

Цветовете на всеки килим се различават в зависимост от ъгъла под който го гледате. Можете да разгледате килима от различни гледни точки на следващите снимки:

  • Цена на офертата: 393       50%
  • цена на дребно: 874 €
  • Код на килима: klm076-42
  • Размер: 372x161 cm
  • Дебелина: Тънък (<5 mm)
  • Години: 40-60 (Полустаринен)
  • Произход: Иран/ Персия
  • Височина на косъма - Основа: Вълна върху вълна
  • Гъстота на възлите: *Тъканите килими не се връзват и нямат възли
  • Цветове на килима:

Тъкани Soumak: Soumak се тъкат с рисунък „рибя кост”. При Soumak, освен вълнен се използва и копринен конец и поради това разграничаваме изцяло вълнени, вълнено-копринени и изцяло копринени Тъкани Soumak. Soumak се тъкат навсякъде в Ориента, но най-вече в Кавказ, в региона между Черно и Каспийско море. Наименованието им произлиза от град Шамаки (Shamakhi) административен и търговски център на провинцията Ширва (Shirva).

Връзвани килими Qashqai: Килимите Кашкай (Qashqai) се изработват от номади населяващи планинските региони на югозападна Персия, в провинциите Фарс (Fars), Кузестан (Khuzestan), южно от Исфахан (Isfahan) и в регионите около град Шираз (Shiraz). Килимите имат гъсто разположени възли и богата гама от орнаменти, обикновено са в тъмно червено и синьо. Изработват връзвани и Тъкани и друг декоративен текстил (панделки, чанти и др.), където пресъздават сцени от ежедневието с хора, животни, птици, дървета и цветя. Също така изобразяват исторически паметници главно от Персепол.

Тъкани : Това е тип ориенталски тъкан килим без косъм, който предхожда дебелите връзваните килими с косъм и се изработва основно от номади. В повечето случаи няма лицева и опакова страна и може да се постели и от двете страни.

Тъкана декорация в единия или в двата края в широката част на килима: При някои килими номадите тъкат ресните в единия или и в двата края на килима в един своеобразен тъкан килим или майсторски ги сплитат на малки плитки. Това е техника, използвана от някои тъкачи на килими, за да се придаде по-голяма устойчивост на килима или просто за да изтъкне уменията им. Примери

Основна категория
Вид
Произход
Размер/ Форма
Рисунък
Качество
Цвят

Pin it

Подобни килими, които могат да Ви заинтересуват

Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 365x150
263 €
Тъкани

Sumak - Turkaman
KilimSumak - Turkaman 382x155
392 €
Тъкани

Fars - Qashqai
KilimFars - Qashqai 358x148
176 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Килими, които сте разгледали
Тъкани

Sumak - Qashqai
KilimSumak - Qashqai 372x161
393 €