VoucherCoupon

Тъкани - Qashqai 346x131

Тъкани

 - Qashqai 346x131

Цветовете на всеки килим се различават в зависимост от ъгъла под който го гледате. Можете да разгледате килима от различни гледни точки на следващите снимки:

  • Цена на офертата: 188       50%
  • цена на дребно: 417 €
  • Код на килима: klm088-1754
  • Размер: 346x131 cm
  • Дебелина: Тънък (<5 mm)
  • Години: 0-20 (Ново)
  • Произход: Иран/ Персия
  • Височина на косъма - Основа: Вълна върху вълна
  • Гъстота на възлите: *Тъканите килими не се връзват и нямат възли
  • Цветове на килима:

Тъкани Kilim: Това е тип ориенталски тъкан килим без нишки (който предхожда дебелите килими с вертикални нишки) и се изработва основно от номадите в Персия, Афганистан, Турция и в различни региони на Кавказ. Става дума за тъкани с не много големи размери с обикновена изработка, без вертикални нишки, които имат характерни геометрични мотиви и богати цветови съчетания. За изтъкаването им се използват естествени материали като вълна, а понякога и коприна за по-леки и по-тънки Тъкани . Оцветяването на нишките се осъществява с натурални багрила от растения и минерали, което допринася за красивите, естествени нюанси. Богатата традиция на тъканите килими се губи в далечните векове сред номадите на централна Азия. Първоначално тъканите килими са били предимно битов артикул, като много по-късно стават търговска стока, след развитието и разцвета на ориенталското килимарство през ХVIв. и ХVIIв. Намират редица приложения и могат да се използват като постелки на пода, като покривала или като украшения на стените. Думата „килим” произлиза от персийската дума Gelim. На кюрдски се наричат Berr. Най-известните тъкани персийски килими са Sumakh, Senneh, Fars и Qashqai. Други наименования на афганистански Тъкани са Golbariasta, Maimane, Taimani, Maliki и др. Много Тъкани се изработват на границата между Персия и Афганистан от номадите Balouch с характерните, тъмни, земни цветове.

Връзвани килими Qashqai: Килимите Кашкай (Qashqai) се изработват от номади населяващи планинските региони на югозападна Персия, в провинциите Фарс (Fars), Кузестан (Khuzestan), южно от Исфахан (Isfahan) и в регионите около град Шираз (Shiraz). Килимите имат гъсто разположени възли и богата гама от орнаменти, обикновено са в тъмно червено и синьо. Изработват връзвани и Тъкани и друг декоративен текстил (панделки, чанти и др.), където пресъздават сцени от ежедневието с хора, животни, птици, дървета и цветя. Също така изобразяват исторически паметници главно от Персепол.

Хоризонтални или вертикални по-тъмни ивици по лицевата част на килима: По-тъмните ивици се дължат на сгъването на килима по време на неговото транспортиране. Когато килимът бъде постлан и по него се стъпи те ще изчезнат. Примери

Основна категория
Вид
Произход
Размер/ Форма
Рисунък
Качество
Цвят

Pin it

Подобни килими, които могат да Ви заинтересуват

Тъкани

Fars - Qashqai
KilimFars - Qashqai 349x132
139 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 335x130
174 €
Тъкани

 - Kurdi
Kilim - Kurdi 338x144
258 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 336x143
262 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 360x122
176 €
Тъкани

Fars - Qashqai
KilimFars - Qashqai 355x126
131 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 359x140
211 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 338x128
182 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 356x127
142 €
Тъкани

Fars - Qashqai
KilimFars - Qashqai 355x122
109 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Килими, които сте разгледали
Тъкани

 - Qashqai
Kilim - Qashqai 346x131
188 €