fbРаботно време: от понеделник до петък от 10.00 ч. – 17:00 ч и събота 10:00 ч. – 15:00 ч

  Магазин

Yomut - Бухара Персийски връзван килим 123x142

Yomut - Бухара Персийски връзван килим 123x142

 Image Zoom


Цветовете на всеки килим се различават в зависимост от ъгъла под който го гледате. Можете да разгледате килима от различни гледни точки на следващите снимки:

  • Цена на офертата: 283       -50%
  • цена на дребно: 566 €
  • Код на килима: klm1511-723
  • Размер: 123x142 cm
  • Дебелина: Среден (5-10 mm)
  • Години: 0-20 (Ново)
  • Височина на косъма - Основа: Вълна върху памук
  • Гъстота на възлите: около 360.000 възли на m²
  • Цветове на килима:

Yomut Carpets: The Yomut carpets are being woven by the turkmenic nomadic tribe Yomut, which live in the regions between Northern Persia, Caspian Sea, Uzbekistan and Afghanistan. The Yomut carpets are woven with a woolen warp. They are dense and meticulously woven from materials of excellent quality. Most of the Yomut carpets have a thin and low pile. Their colours are red, including different tones of red. Their motifs are repeated octagons or rombi surrounded by many bordures, by a main, wide bordure and many narrower bordures on both sides of the main bordure.

Връзвани килими Bokhara: Килимите Bokhara се изработват в Белучистан (Belutchistan) и в различни региони на Узбекистан, Туркменистан и Афганистан. Към килимите Туркменистан се причисляват Basjir, Salor, Tekke-Bochara, Jolam-Bocharaband, Ersari, Tjaudor и Yomut, които са представители на стила на килимите, които наричаме Бухара (Bokhara). Някои региони на Туркменистан, където се изработват тези килими са Ашхабад (Ashkabad), Бахарден (Bakharden), Геок – Тепе (Geok-Tepe), Кизил – Арват (Kizyl-Arvat) и Мерв (Merv). Тъмночервените нюанси и цялата гама на червеното от лилаво до кафяво са доминиращите цветове с повтарящите се осмоъгълници, ромбове и мотивите „йомут” (yomut) са характерни за този тип килими. Вътъкът им е винаги от вълна.

Номадски: Връзвани килими изработвани от номадите. Номадите постоянно се придвижват и не стоят на едно определено място. Изработват ръчно килими на сглобяеми станове, поради това могат да се наблюдават някои разлики в тъкането и килимите понякога да са с неравномерна форма. Също така дизайнът на килимите става по памет и се определя от моментното вдъхновение на всеки килимар. Така понякога е възможно килимите да нямат успореден единен рисунък по цялата си повърхност.

Всички килими CarpetU2 подлежат на почистване с висококачествени антибактериални и Репеленти срещу молци ръжда продукти съгласно персийското законодателство.

Хоризонтални или вертикални по-тъмни ивици по лицевата част на килима: По-тъмните ивици се дължат на сгъването на килима по време на неговото транспортиране. Когато килимът бъде постлан и по него се стъпи те ще изчезнат. Примери

Abrash: Поради разликите в маслеността и количеството на солите съдържащи се във вълната по време на боядисването ѝ тя има различна попивност на боя. Преди процеса на изработката това не е толкова видно, но по време на тъкането се получават ивици с различни оттенъци на един и същ цвят. Това се нарича Абраш (Abrash) – което на персийски означава облаче – и е признак за естествеността и автентичността на вълната, при която не са използвани никакви химични средства. Примери

Основна категория
Type
Произход
Размер/ Форма
Рисунък
Качество
Цвят

Pin it

Подобни килими, които могат да Ви заинтересуват

Yomut - Бухара
Yomut - Bokhara 128x130
270 €
Yomut - Бухара
Yomut - Bokhara 130x140
295 €
Yomut - Бухара
Yomut - Bokhara 130x137
306 €
Yomut - Бухара
Yomut - Bokhara 130x130
290 €
Yomut - Бухара
Yomut - Bokhara 125x135
290 €
Yomut - Бухара
Yomut - Bokhara 129x132
292 €
Yomut - Бухара
Yomut - Bokhara 134x138
300 €
Yomut - Бухара
Yomut - Bokhara 116x130
245 €
Килими, които сте разгледали
Yomut - Бухара
Yomut - Bokhara 123x142
283 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!