fbРаботно време: от понеделник до петък от 10.00 ч. – 17:00 ч и събота 10:00 ч. – 15:00 ч

  Магазин

Gabbeh - Qashqai Персийски връзван килим 372x130

Gabbeh - Qashqai Персийски връзван килим 372x130

 Image Zoom


Цветовете на всеки килим се различават в зависимост от ъгъла под който го гледате. Можете да разгледате килима от различни гледни точки на следващите снимки:

  • Цена на офертата: 372       -80%
  • цена на дребно: 1862 €
  • Код на килима: nmd13657-45
  • Размер: 372x130 cm
  • Дебелина: Дебел (>10 mm)
  • Години: 0-20 (Ново)
  • Височина на косъма - Основа: Вълна върху вълна
  • Гъстота на възлите: около 100.000 възли на m²
  • Цветове на килима:
  • Важна забележка: Има малка обезцветяване върху косъма на килима.

Връзвани килими Gabbeh: Gabbeh в превод от персийски означава естествен, първичен. Килими и други тъкани с това име се изработват от номадите Кашкай (Qashqai) докато се скитат или в селата в югозападен Иран, които населяват. Преждата се обработва и преде ръчно, боядисва се с натурални багрила, а килимите се тъкат с вълнена основа с дебелина до 2 сантиметра. Тези килими са изчистени с малко орнаменти и обикновено са едноцветни. Изчистените, линейни форми с животни и човешки фигури им придават модерен вид. На килимите Gabbeh се дават различни имена, като например Basic, Amalehbaft, Kashkooli, Luribaft и Sumak. Един Gabbeh Kashkooli е килим с висока гъстота на възлите и по-тънък от обичайните килими Gabbeh. Персийските Gabbeh (за разлика от индийските) са много устойчиви и качеството им е изключително високо.

Връзвани килими Qashqai: Килимите Кашкай (Qashqai) се изработват от номади населяващи планинските региони на югозападна Персия, в провинциите Фарс (Fars), Кузестан (Khuzestan), южно от Исфахан (Isfahan) и в регионите около град Шираз (Shiraz). Килимите имат гъсто разположени възли и богата гама от орнаменти, обикновено са в тъмно червено и синьо. Изработват връзвани и Тъкани и друг декоративен текстил (панделки, чанти и др.), където пресъздават сцени от ежедневието с хора, животни, птици, дървета и цветя. Също така изобразяват исторически паметници главно от Персепол.

Номадски: Връзвани килими изработвани от номадите. Номадите постоянно се придвижват и не стоят на едно определено място. Изработват ръчно килими на сглобяеми станове, поради това могат да се наблюдават някои разлики в тъкането и килимите понякога да са с неравномерна форма. Също така дизайнът на килимите става по памет и се определя от моментното вдъхновение на всеки килимар. Така понякога е възможно килимите да нямат успореден единен рисунък по цялата си повърхност.

Всички килими CarpetU2 подлежат на почистване с висококачествени антибактериални и Репеленти срещу молци ръжда продукти съгласно персийското законодателство.

Abrash: Поради разликите в маслеността и количеството на солите съдържащи се във вълната по време на боядисването ѝ тя има различна попивност на боя. Преди процеса на изработката това не е толкова видно, но по време на тъкането се получават ивици с различни оттенъци на един и същ цвят. Това се нарича Абраш (Abrash) – което на персийски означава облаче – и е признак за естествеността и автентичността на вълната, при която не са използвани никакви химични средства. Примери

Основна категория
Type
Произход
Размер/ Форма
Рисунък
Качество
Цвят

Pin it

Подобни килими, които могат да Ви заинтересуват

Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 360x123
447 €
Тъкани - Qashqai
Kilim - Qashqai 378x127
251 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 385x137
413 €
Тъкани - Qashqai
Kilim - Qashqai 360x137
221 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 374x117
396 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 359x140
313 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 359x138
308 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 378x134
396 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 372x137
461 €
Килими, които сте разгледали
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 372x130
372 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!