fbРаботно време: от понеделник до петък от 10.00 ч. – 17:00 ч и събота 10:00 ч. – 15:00 ч

  Магазин

Borchalou - Hamadan Персийски връзван килим 330x170

Borchalou - Hamadan Персийски връзван килим 330x170

 Image Zoom


Цветовете на всеки килим се различават в зависимост от ъгъла под който го гледате. Можете да разгледате килима от различни гледни точки на следващите снимки:

 • Цена на офертата: 449       -80%
 • цена на дребно: 2244 €
 • Код на килима: nmd18768-787
 • Размер: 330x170 cm
 • Дебелина: Среден (5-10 mm)
 • Години: 0-20 (Ново)
 • Височина на косъма - Основа: Вълна върху памук
 • Гъстота на възлите: около 200.000 възли на m²
 • Цветове на килима:
 • Важна забележка: Килимът е леко изкривен/ неравномерен.
  Има малка обезцветяване върху косъма на килима.

Връзвани килими Borchalou: Наименование на килими, които се изработват в малкия провинциален град Борчалу (Borchalou) в северозападна Персия, източно от град Хамадан (Hamadan). Килимите Borchalou са от най-качествените в района на Hamadan, тъй като при изработката им се използва лъскава вълна с много добро качество. Тъкането им е фино и сложно. Отличават се с фините си, извити традиционни орнаменти с кръгъл медальон вместо ромбове. Широките им ивици изпълнени с цветя, създават чудесна рамка за централните орнаменти на килимите. Цветовете са разнообразни като доминиращи са нюансите на червеното, светло синьото, турското синьо и оранжевото.

Връзвани килими Hamadan: Градът (Hamadan) се намира в северозападната част на Иран на 300 км западно от Техеран. Това е един от най-древните градове в света, в Светото писание се споменава със своето древно име Екватана. Градът е търговско средище, в което се стичат и продават килими от стотиците градове и села в региона. Много от килимите се продават с техните имена, като например Nahavand, Tuiserkan, Malayer, Hosseinabad, Burchalow, Enjilas, Lilihan, Khamse и Zanjan. Най-меките килими от този регион се продават под названието Hamadan. Всяко село има своя облик при изработката на килимите, както и свои орнаменти и цветове. В повечето килими Hamadan се използва висококачествена вълна с разнообразни цветове. Багрилата са натурални като доминират различните нюанси на мастилено синьото и червеното.

Номадски: Връзвани килими изработвани от номадите. Номадите постоянно се придвижват и не стоят на едно определено място. Изработват ръчно килими на сглобяеми станове, поради това могат да се наблюдават някои разлики в тъкането и килимите понякога да са с неравномерна форма. Също така дизайнът на килимите става по памет и се определя от моментното вдъхновение на всеки килимар. Така понякога е възможно килимите да нямат успореден единен рисунък по цялата си повърхност.

Всички килими CarpetU2 подлежат на почистване с висококачествени антибактериални и Репеленти срещу молци ръжда продукти съгласно персийското законодателство.

Abrash: Поради разликите в маслеността и количеството на солите съдържащи се във вълната по време на боядисването ѝ тя има различна попивност на боя. Преди процеса на изработката това не е толкова видно, но по време на тъкането се получават ивици с различни оттенъци на един и същ цвят. Това се нарича Абраш (Abrash) – което на персийски означава облаче – и е признак за естествеността и автентичността на вълната, при която не са използвани никакви химични средства. Примери

Основна категория
Type
Произход
Размер/ Форма
Рисунък
Качество
Цвят

Pin it

Подобни килими, които могат да Ви заинтересуват

Hosseinabad - Hamadan
Hosseinabad - Hamadan 330x158
390 €
Borchalou - Hamadan
Borchalou - Hamadan 336x160
430 €
Hosseinabad - Hamadan
Hosseinabad - Hamadan 318x170
389 €
Tuyserkan - Hamadan
Tuyserkan - Hamadan 320x165
422 €
Килими, които сте разгледали
Borchalou - Hamadan
Borchalou - Hamadan 330x170
449 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!