fbРаботно време: от понеделник до петък от 10.00 ч. – 17:00 ч и събота 10:00 ч. – 15:00 ч

  Магазин

Patchwork - Тъкани 293x194

Patchwork - Тъкани 293x194

 Image Zoom


Цветовете на всеки килим се различават в зависимост от ъгъла под който го гледате. Можете да разгледате килима от различни гледни точки на следващите снимки:

Килимът е запазен
Моля, опитайте отново след 60 минути


 • Цена на офертата: 244       -80%
 • цена на дребно: 1222 €
 • Код на килима: nmdp0038-1225
 • Размер: 293x194 cm
 • Дебелина: Среден (5-10 mm)
 • Години: 20-40
 • Височина на косъма - Основа: Вълна върху памук
 • Гъстота на възлите: -
 • Цветове на килима:
 • Важна забележка: Има малка обезцветяване върху косъма на килима.
  Има поправки върху килима.

Връзвани килими Patcwork: Пачуърк килимите са направени от парчета от различни ръчно изработени килими, които се изрязват и зашиват заедно. Изкуството на тези килими идва от древни времена. Крайната повърхност на килима може да бъде съставена от много различни шарки, геометрични фигури, хора, животни и др. Напоследък Patchwork е широко разпространен, тъй като се счита за нова и модерна форма на изкуството.

Тъкани Kilim: Това е тип ориенталски тъкан килим без нишки (който предхожда дебелите килими с вертикални нишки) и се изработва основно от номадите в Персия, Афганистан, Турция и в различни региони на Кавказ. Става дума за тъкани с не много големи размери с обикновена изработка, без вертикални нишки, които имат характерни геометрични мотиви и богати цветови съчетания. За изтъкаването им се използват естествени материали като вълна, а понякога и коприна за по-леки и по-тънки Тъкани . Оцветяването на нишките се осъществява с натурални багрила от растения и минерали, което допринася за красивите, естествени нюанси. Богатата традиция на тъканите килими се губи в далечните векове сред номадите на централна Азия. Първоначално тъканите килими са били предимно битов артикул, като много по-късно стават търговска стока, след развитието и разцвета на ориенталското килимарство през ХVIв. и ХVIIв. Намират редица приложения и могат да се използват като постелки на пода, като покривала или като украшения на стените. Думата „килим” произлиза от персийската дума Gelim. На кюрдски се наричат Berr. Най-известните тъкани персийски килими са Sumakh, Senneh, Fars и Qashqai. Други наименования на афганистански Тъкани са Golbariasta, Maimane, Taimani, Maliki и др. Много Тъкани се изработват на границата между Персия и Афганистан от номадите Balouch с характерните, тъмни, земни цветове.

Всички килими CarpetU2 подлежат на почистване с висококачествени антибактериални и Репеленти срещу молци ръжда продукти съгласно персийското законодателство.

Основна категория
Type
Произход
Размер/ Форма
Рисунък
Качество
Цвят

Pin it

Килими, които сте разгледали
Patchwork - Тъкани
Patchwork - Kilim 293x194
244 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!